Ford Radyo Teyp Kodu Bulma Programı

Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda sizlere Ford grubu araçlarımızın unutulan veya kaybedilen radyo teyp güvenlik pin koduna nasıl ulaşabilirsiniz dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Araç aküsü değiştirildiğinde veya teyp arkasındaki güç soketi çıkartıldığında teyp kendini korumaya almakta ve tekrar açılması için tarafınızdan pin kodunu girmenizi istemektedir.

Aracınızın teyp kodu 4 haneli olup yukarıdaki görsel deki gibi normalde araç güneşliğinde, torpido içerisinde veya kenarında yapışkan etiket şeklinde mevcut olması gerekmektedir fakat bazı durumlarda bu belirtilen yerlerden etiket söküldüğünden teyp koduna ulaşılamamaktadır. teybinize ait pin koduna ulaşabilmek için yazımızı dikkatli bir şekilde okumalısınız.

Öncelikle teybe ait pin kodunu öğrenebilmek için teybin hangi seri olduğunu bilmeniz ve bunun için teybinize ait seri  numarasını öğrenmeniz gerekmektedir.. Teyp seri numarasını öğrenebilmek için iki seçenek bulunmaktadır.

1) Ford 6000CD, 4500RDS Tuş ile V ve M Serisi Teyp Seri Numarası Bulma

Teybinize ait seri numarasını tespit edebilmek  için 6000 CD serisi için 1 ve 6 veya 4500 RDS serisi için 2 ve 6 numaralı tuşlara aynı anda birkaç saniye basılı tutarak teybe ait seri numarasını öğrenebilirsiniz.

Tuş kombinasyonu ile seri numarasına ulaşamayan arkadaşlar teyp üzerindeki etiket bilgilerine ulaşmaları gerekektedir.  Gerek youtube gerek arama motorlarında ford araçların teybinin nasıl söküldüğü hakkında bir çok yardımcı video bulunmakta olup bu videoları inceleyerek sökme işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

2) Etiket ile Ford V ve M Serisi Teyp Seri Numarası Bulma

Görsellerde belirtildiği şekilde M harfi veya V harfi ile başlayan toplamda 1 harf ve 6 rakam içeren bölüm teybinize ait seri numarasını temsil etmektedir.
  • Ford M ve V serisi araç teyplerinin güvenlik kodunu yazımızın devamındaki online kod bulma aracını kullanarak ücretsiz bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Sorgulama yapmak için buraya tıklayınız. 
  • Seri numarası tespiti neticesinde üstteki etiket görselleri ile uyuşmazlık bulunan arkadaşlar yazımızın devamını dikkatli bir şekilde okumaya devam ederek sonuca ulaşabilirler.

Ford TOPPOWER 9121T, 9122, 9122A, 9123 ve 9123T Serisi Teyp Seri Numarası

 

Fiat TOPPOWER CD1023R, CD1048 ve CD1068 Serisi Teyp Seri Numarası

 

Ford Ford TravelPilot teyp BP – C7 Serisi Teyp Seri Numarası

 

Türkiye’de  Fiat, Peugeot, Ford TravelPilot, Bosch, Blaupunkt teyp BP – C7 – CM – BP Serisi Fiat Albea, Fiorino, Doblo, Palio, Strada, Peugeot ve Ford Connect, Turneo, Transit araçlarında kullanılan TOPPOWER marka CD1023R, CD1048, CD1068, TB-9121T, TB-9122, TB-9122A, TB-9123, TB-9123T, TP-9123T serisi araçların teyp kodlarına ulaşmak için sayfamızın yorum bölümünden, WhatsApp uygulaması üzerinden BURADAKİ Telegram uygulaması üzerinden BURADAKİ adresi kullanarak tarafıma ulaşabilirsiniz.
  • Ford grubu M ve V serili araç teyplerine şifre girme tekniği biraz değişik olup genel olarak 1,2,3,4 ve girilen şifrenin onayı için 5 tuşları kullanılmaktadır.
  • TOPPOWER serili araç teyplerine 1,2,3,4 tuşları ile şifre girildikten sonra girilen şifreyi onaylamak için alttaki görselde belirtilen sağ ok tuşu kullanılmaktadır.

  • Örneğin şifremiz 2465 ise 1 rakamına 2 kere, 2 rakamına 4 kere, 3 rakamına 6 kere, 4 rakamına 5 kere basmalı ve ardından girilen şifreyi onaylamak için 5 veya Toppower serisi için sağ ok tuşuna bas çek yapmalısınız şifre eğerki doğru ise teyp sorunsuz bir şeklide açılacaktır. Bu algoritmayı anlamayan arkadaşlar youtubeden ford teybe şifre pin girme şeklinde arama yapabilir öğretici videoyu inceleyebilirler.

Ford M ve V Serisi Teyp Şifre Bulma Programı;

Bunları Bilmelisiniz:
1: ) Teybinizi açmak için fazla sayıda yanlış pin kodu denemesi yapmanız teybinizi servis dışı bırakacak olduğundan doğru diye tahmin ettiğiniz şifre eğerki yanlış ise fazla sayıda deneme yapmadan profesyonel destek alınız.
2:) Ekranda LOCKED, LOCKED10, LOCK10 hatası beliren teyp 10 kez hatalı pin kodu girildiği anlamına gelmektedir. Tekrar kod girebilmeniz için teyp açık ve LOCKED ekranındayken 6 numaralı tuşa uzun bir süre basılı tutmanız gerekmektedir. Unutmayın LOCKED hatasından sonra teybiniz 3 adet daha hatalı kod kabul edecek olup bu pin girişlerinide yanlış yapmanız durumunda ekranda LOCKED13 veya LOCK13 hata mesajı belirecek  ve teybiniz tamamen servis kalacaktır. Bu durumda profesyonel bir elektronik uzmanı veya servisten destek alabilirsiniz.
4.7 23 votes
Makale Puanı
Abone Ol
Bildir
guest
440 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Sabit
11 ay önce

V364488 teyp kodunu söyler misiniz rica etsem ?

Last edited 11 ay önce by Sabit
KumAy Blog
11 ay önce
Cevap  Sabit

Sayfamızda mevcuttur tek yapmaniz gereken yazıyı dikkatlice okumak.

Kerem Aktaş
6 ay önce
Cevap  Sabit

Kodunuz 4753

berat arslan
11 ay önce

merhabalar aracın teyp kodu 5214 fakat bunu girdiğimde kabul etmiyor ve yarim saat geri sayım süresi beklememi istiyor acaba kod sonradan değişime uğramış olabilir mi iyi günler

KumAy Blog
11 ay önce

Teybiniz değiştirilmiş olabilir teybi söküp etiketin üstündeki etiketdeki seri numarası ile sorgulama yapınız.

Ferdi
10 ay önce

Ford kornet 2006 model seri numarası 9123T012199

Ser
Ser
10 ay önce

Teşekkürler çok faydalı oldu

mustafa gedikli
10 ay önce

acil yardım vw teyp radio code lazım seri numarası mevcut bulabilirmisiniz

KumAy Blog
10 ay önce

Maalesef wv grubu seri numarasi ile temin edilemez servis veya elektronikciden destek almalısınız.

Firefireghter
Firefireghter
9 ay önce

Hocam s.a BP431965169388
eski kasa teyp kodunu rica etsem verebilirmisin

Mustafa
9 ay önce

Selam aleyküm üç kere pini girdim ve code error veriyor bunu nasıl düzeltebilirim? Ford Connect 2008 model aracımız

Ömer Şahin
Ömer Şahin
9 ay önce

servise giitm 800 TL dedi Teşekkürler Allah sizden razı olsun

Last edited 9 ay önce by Ömer Şahin
Turgut
6 ay önce

Denemedenenemsnaksj sjsjssn

Mustafa
Mustafa
6 ay önce

Toppower teyp kodu bulabilirmiyiz ?

Kerem Aktaş
6 ay önce

02.08.2023 de denedim çözüm pozitif çok teşekkürler. Emeklerinize sağlık

Cem
Cem
5 ay önce

Çok teşekkür ederim,sağol.

Gökhan
4 ay önce

Teşekkürler faydalı oldu

Ismayil
Ismayil
4 ay önce

Merhaba arkadaslar V074777 teyb kodunu bilen varmi?

Ferdi
Ferdi
4 ay önce

İşe yaradı teşekkürler.

Mehmet
Mehmet
4 ay önce

Abi çok sağolun teşekkür ederim

İhsan
3 ay önce

Güzel bir program

Faruk
3 ay önce

Kodu bildiğim halde 3 kere yanlış girdim ve bloke oldu ne yapmalıyim

ERAYCAN YILDIRIM
ERAYCAN YILDIRIM
2 ay önce

9123T006923 numaralı teybin kodunu bulabilirmisiniz. Teşekkürler

Mustafa ILGAZ
2 ay önce

9123T006824 Ford cornet teybin seri numarası teyb kodunu bulamıyorum yardımcı olur musunuz

Ali Özdemir
1 ay önce

V010321 teyp koduna bakabilirmisiniz size zahmet

Erdoğan
1 ay önce

Rica etsem v264227

440
0
Bu konuda sorunuz mu var ? O halde yorum yaz!x
()
x