Ford Connect Araçlara Aux Montajı Nasıl Yapılır ?

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımızda ford connect araç teybindeki sade aux girişini kullanarak sdcard, usb, bluetooth özelliklerini kapsayan aux çevirici montajı nasıl yapılır sizlere anlatmaya çalışacağım.

Umarım sizler için faydalı bir makale olur bana destek olmak için Youtube kanalıma abone olabilir veya sayfamızdaki reklamlara en az bir kere tıklayabilirsiniz.
Piyasada çok çeşit aux çevirici olduğu için montaja başlamadan önce hangi aux çevirici modülü aracınıza uygulamalısınız bunun kararını vermeniz gerekmektedir. Bunun için Yakup Ulutaş arkadaşımızın hazırlamış olduğu Aux – Mp3 Modülü Satın Alma Rehberi inceleyebilirsiniz.

Ford grubu connect araçların hemen hemen tamamında aux girişi bulunmaktadır. Siz sadece aux modülü montaj etmek için uygun bir yer seçmelisiniz.

İnternette ford connect teyp sökme şeklinde arama yaparak teybin yerinden çıkartılması hakkında bir çok yazı veya videoya ulaşabilirsiniz.

Dörtlü anahtar grubu panel elektrik soketlerini görseldeki ok ile gösterilen pimlere bastırarak çıkartalım.

Teybimizi ilgili vidaları sökerek yerinden çıkartalım ve teyp bağlantı soketine ulaşalım. Bağlantı soketi üzerindeki kablolardan kontak açıldığında enerjilenen sarı yeşil kablodan ve siyah yeşil gnd şase kablosundan aux modülüne besleme alabilirsiniz.

Teyp bağlantı soketini sökmeniz yani gücünü kesmeniz durumunda teybiniz açılışta pin kodu isteyecek olduğundan pin kodunu bilmiyorsanız soketi yerinden sökmemenizi tavsiye ediyorum. ilgili kablo renk kodları aşağıdaki gibidir. Olurda soketi yerinden sökerseniz veya farklı bir durumda teybiniz güvenlik pin kodu sorarsa ücretsiz Ford Radyo Teyp Kodu Bulma Servisi hizmetimizi kullanabilirsiniz.

Aux modüllerinin hemen hemen hepsinde Ses için R (Ses Sağ), GND (Şase), L (Ses Sol) ve +12v, Şase modül enerji beslemesi şeklinde toplam 5 adet kablo girişi bulunmaktadır.

Modülünüzün ses çıkışları olan R,GND,L çıkışlarından ister hazır aux kablosunun bir ucunu kesip isterseniz eklemiş olduğunuz sade kabloya 3.5mm aux erkek jack ekleyerek aracın orjinal aux dişi giriş soketine irtibatlayabilir veya teyp arkasındaki aux giriş kablolarına ek yaparak ses girişini yapabilirsiniz.

3.5mm Aux Erkek Bağlantı Şeması


Görselde göründüğü üzere uygun bir boşluğa internette veya reklamcılarda bulabileceğiniz dekota isminde esnek ve bir o kadar sağlam malzemeyi maket bıçağı ile rahat bir şekilde kesebilir ve aux modülü montaj yapabilirsiniz.

Aux modülü kontrolü için arduino kullanarak direksiyon tuşlarının nasıl aktif edildiği hakkındaki yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bilgilendirme:

Blog sayfamda yayınlanmış olan tüm çalışmalar kendi aracıma uyguladığım uygulamar olup aracınıza uyguladığınız esnada yapılacak hata ve hasarlardan ben sorumlu değilim arkadaşlar.

‌Blog sayfam ticari değil sadece siz değerli meraklı, teknoloji tutkunu araç severleri bilgilendirmek amacı gütmektedir.

‌Elektrik elektronik alt yapısı olan Bilgisine güvenen ben yaparım diyenler çalışmalarımızı kolaylıkla kendi araçlarına uygulayabilirler.
5 1 vote
Makale Puanı
Abone Ol
Bildir
guest
3 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
yakup
yakup
2 yıl önce

Hocam teybin ses girişlerini göstermeyi unutmuşsun

KumAy Blog
2 yıl önce
Cevap  yakup

Aux girişi mevcut hocam teyplerde mevcutta onuda kendiniz bulursunuz herhalde ?

Ender
Ender
2 yıl önce

Çok güzel anlatmışsınız, teşekkür ederiz. Benim sormak istediğim, sarı yeşil kablo yerine anfi için teypten almış olduğumuz tetikleme kablosuna bağlarsak sıkıntı olur mu. Tetikleme kablosunun rengini öğrenebilir miyim.

3
0
Bu konuda sorunuz mu var ? O halde yorum yaz!x
()
x