Fiat Linea Elektrik Isıtmalı Ayna Nasıl Yapılır ?

Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda linea araçlarımızın üst donanım paketlerinde mevcut olup alt donanım paketlerinde yer almayan buzlanma engelleme elektrik ısıtmalı ön aynaları nasıl aktif edeceğiz bahsetmek istiyorum.

Linea araçlarında donanım paketlerine göre rezistanslı arka cam veya yan dış dikiz aynalarının donmasını ( buzlanma ) önleyen bir sistem bulunmaktadır.

Bu fonksiyonu devreye almak için ön göğüsün ortasındaki kumanda grubu üzerindeki butona basmak yeterlidir Fonkiyonun devreye girdiği butonun üzerindeki uyarı lambasının yanması ile işaret edilmektedir.

Belirttiğimiz gibi bazı donanım paketlerinde arka cam ısıtma buzlama engelleme sistemi mevcutken ön aynalarda bu sistem bulunmamaktadır.

Fiat bizleri düşünmüş ve ön aynalarında buzlanma engelleme sistemi olmayan araçlar için ayna altındaki elektrik bağlantı soketine kadar besleme tesisatını çekmiş alttaki görsel ve elektrik şemasındada görüldüğü üzere her iki taraf içinde bağlantı soketinde 6 ve 7 numaralı pinler ayna ısıtma reziztansına ait besleme hattıdır.
Linea araçlarındaki sağ ve sol dikiz aynalarına buzlanma engelleme ısıtma sistemi uygulamak isteyen arkadaşlar linea elektrikli ayna camı bağlantısına tıklayarak google üzerinden arama yaparak kendi aracına uygun ısıtmalı ayna camını alabilirler.



Linea yan dikiz aynası nasıl sökülür?
Bunları Bilmelisiniz!

Buzlanma engelleme fonksiyonu her halükarda sadece kontak anahtarı (“MAR”) konumunda iken aktiftir.

Bu elemanların dirençleri yüksek bir akım çektiğinden sistem verilen kumanda hala aktif olsa dahi 20 dakika sonra fonksiyonu devre dışı bırakmaktadır.Isıtma dirençlerinin beslemesi, akü başları arasındaki güç farkı 5 saniyeden fazla süreyle 11.5V”un altına indiğinde yarıda kesilebilir Bu gerçekleştiğinde ve devamında gerilim 15 sn süreyle 12.5V üzeri değere geri döndüğünde fonksiyon yeniden devreye girer.

Fonksiyonun devreye girmesinden ilk on dakika sonrasında motor devri 10 sn süreyle 960 r.p.m. altına düşerse besleme yarıda kesilir. Bu gerçekleştiğinde ve devamında devir sayısı en azından 5 sn süreyle 1056 r.p.m değerinin üzerine çıkarsa fonksiyon yeniden devreye girer.

Eğer akü gerilimi 11.6V” un altına düşmüşse arka cam rezistansı ve dış dikiz aynaları kontrol ünitesi tarafından beslenmemektedirler.

Arka cam ve yan aynalar için buzlanma engelleme sistemi ön göğüsün altındaki sigorta kutusunda B002 bulunan F40 ve F41 sigortaları tarafından korunmaktadır.

Bilgilendirme:

Blog sayfamda yayınlanmış olan tüm çalışmalar kendi aracıma uyguladığım uygulamar olup aracınıza uyguladığınız esnada yapılacak hata ve hasarlardan ben sorumlu değilim arkadaşlar.

‌Blog sayfam ticari değil sadece siz değerli meraklı, teknoloji tutkunu araç severleri bilgilendirmek amacı gütmektedir.

‌Elektrik elektronik alt yapısı olan Bilgisine güvenen ben yaparım diyenler çalışmalarımızı kolaylıkla kendi araçlarına uygulayabilirler.
0 0 vote
Makale Puanı
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bu konuda sorunuz mu var ? O halde yorum yaz!x
()
x