Fiat Linea Orjinal Bagaj Tuşu Aktifleştirme

Merhaba arkadaşlar, Fiat linea aracımızda pasif olan konsol bölmesindeki bagaj tuşunu aktif hale getirerek bagaj kapağı açma uygulaması yaptım. Si̇zleri̇nde bu uygulamayı yapabi̇lmesi̇ açısından bu makaleyi̇ hazırladım umarım si̇zler i̇çi̇n faydalı olur.

Öncelikle aracınıza orjinal bagaj tuşunu kullanarak bagaj açma uygulamasını gerçekleştirebilmeniz için Fiat Linea Kumanda ile Otomatik Bagaj Nasıl Yapılır ? isimli makalemizi okumuş ve araçlarınıza uygulamış olmanız gerekmektedir.
Oto uzaktan kumandasından gönderilen çift açma tetiği ile bagaj açma uygulaması kullanmayan ve sadece ön konsol bölümündeki bagaj tuşunu aktif ederek bagaj açılsın bana yeter diyen arkadaşlar bu uygulamayı  basit bir 12v 16A dc röle ile  de gerçekleştirebilirler.

Öncelikle işlemimize sonradan takma veya orjinal araç teybinizi yerinden çıkartarak başlıyoruz.

Teybimizi söktükten sonra üst paneli alabilmeniz için teyp kasasını yukarıdaki görsel deki ok ile gösterilen vidaları sökerek çıkartınız.


Havalandırma ve konsol düğmelerine ait bölümü çıkartmak için yukarıdaki resimde ok ile gösterilen vidaları çıkartınız.

İlgili vidaları söktükten sonra konsol bolümünü yukardaki görseldeki gibi yukarı ve kendinize çekerek yerinden çıkartınız.

Yukardaki görseldeki gibi elektrik soketini sökmek için turuncu ile gösterilen tırnağa bastırarak kırmızı mandalı yeşil ok yönünde çekiniz.


Pcb devre içerisinde buton ve çıkış pinleri yukarıdaki görseldeki gibidir. Bagaj butonununa bastığınızda 9 numaralı pinden GND (Şase) iletilmektedir.

Aktif edeceğiniz bagaj butonunda kullanmak için yukarıda görselde daire içerisindeki 4 lü sinyal butonu altındaki 2 li slikon butonu kesebilir ve adet şeklinde kullanabilirsiniz.

Slikonlar sıralandığında yukarıdaki görsel soldan sırayla bagaj tuşu, cam butonu, cam reziztans, dörtlü sinyal butonu şeklindedir.

İptal edilen butonumuzda yukardaki görselde ok ile gösterilen basmayı engelleyen tırnakları maket bıçağı yardımı ile kesiniz.

Yukarıdaki görselde sıcak slikon ve kürdan yardımı ile aktif etmiş olduğumuz butona baskı yapması için  örnek uygulamayı görebilirsiniz.

Evet aracımızın fabrika tarafından kısıtlanmış bagaj butonu yukarıda görselini gördüğünüz H090 grup buton içerisinde hali hazırda bulunmakta olup sokettteki 9 numaralı pinden Mor & Turuncu kablo vasıtası ile body competer A soketinin 22 nolu pinine açma sinyali (GND) göndermekte olup grup anahtar soketinde kablosu mevcuttur. Mevcut olan Mor & Turuncu kabloyu keserek body competer A soketinin 22 nolu pinine sinyal iletmesini engellemek içi gidiş tarafını izole edelim. Butondan gelen kablo butona bastığımızda GND (Şase)  ileteceğinden bu kablomuza ek yapıyoruz ve bagaj bölümünde daha önceden uygulamış olduğunuz çift tetik elo uzaktan kumanda rölesinin yanına getiriyoruz.

Röle pcb devre üzerindeki sarı renkli kablo haricindekiler kafanızı karıştırmasın başka bir amaca hizmet ediyor onlar 🙂

Rölemizin içini açarak butondan gelen gnd sinyal kablosunu Bobin gnd ucuna lehimliyoruz , normalde çift açma tetiği ile çalışan uzaktan kumanda rölemiz bu işlem sonucunda gnd sinyali ile çalışıp uygulamış olduğunuz bagaj motorunu çalıştıracaktır.
Yeni uygulamamız hayırlı olsun arkadaşlar. Uygulama hakkında sorunuz olursa eğer lütfen yorum olarak yazınız en kısa sürede elimden geldiğince sizlere yardımcı olacağım
5 1 vote
Makale Puanı
Abone Ol
Bildir
guest
1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ÖG KARIŞIK BELGESELLER

harika bir anlatım helal ustam başarılar…

1
0
Bu konuda sorunuz mu var ? O halde yorum yaz!x
()
x