Fiat Linea Kumanda ile Otomatik Bagaj Nasıl Yapılır ?

Merhaba arkadaşlar araç uzaktan kumandasında bagaj açma düğmesi̇ bulunmayan ve bagaj kapağının manuel kol veya anahtar i̇le açıldığı fi̇at li̇nea aracıma kumandadan açılabi̇len otomati̇k bagaj uygulaması yaptım si̇zleri̇nde bu uygulamayı yapabi̇lmesi̇ açısından bu makaleyi̇ hazırladım umarım si̇zler i̇çi̇n faydalı olur.
  • KULLANILAN MALZEMELER
  • 1 Adet UZAKTAN KUMANDA ROLESİ +TETİK 12V
  • 1 Adet 12 VOLT OTO MERKEZİ KİLİT MOTORU 2 KABLOLU
  • YETERLİ MİKTARDA TESİTAT KABLOSU + 50cm UZUNLUĞUNDA FREN TELİ

Öncelikle şöför kapısı ile şöför koltuğu arasında kalan marşbiyel kapağını yerinden çıkartınız.

Söktüğümüz marşbiyel kapağı altındaki kalın truncu yeşil kablo bize lazım olan kumandadan kapı açma +12v tetiği verecektir. Emin olmak için ölçü aletinizi DC 20v konumuna alıp araç şasesi ile soketin dediğim pinine değdirip araç kumandanızın kapı açma tuşuna bastığınızda anlık olarak 12v görmeniz gerekir.

Ölçümler tamam ise bu çıkışa eklediğimiz kabloyu döşeme veya kapı fitilerinin altından bagaj bölümünde arka sol stop lambası civarına çekmeliyiz.

Kullandığımız uzaktan kumanda rolesinin çalışma mantığı rölenin 85 nolu pinine yani +tetik ucuna 2 saniye içinde iki kere +12v verildiğinde rölemizin içinde bulunan bobin çekmekte ve 87 nolu pinden +12v çıkış vermektedir.

Rölemizin beslemesini bagaj tavan aydınlatma kablosunun +12v ucundan alabilirsiniz.

Bagaj aydinlatma kablosundan aldığımız +12v beslemeyi Rölenin üzerinde bulunan 30 ve 15 nolu pinlerimizi birleştirerek giriniz. (Not; Araç kilitlendikten sonra Ecu yani araç beyni eğer 1 saat içinde herhangi bir tepki algılamaz ise bagaj dahil tüm elektriği keser ve röle pasif olur siz araç başına gelip kumandanızdan kapı açma sinyali gönderdiğinizde röle enerjilenir. Yani sadece bu durumda bagaj 3 tetikte açılır ve sonra normale 2 tetikte açılır durumuna dönecektir.)

Söför kapısı marşbiyel altından bagaj bölümüne çektiğimiz kapı açma +12v tetiği rölenin üzerinde bulunan 85 nolu pin yani +12v tetiğe giriş yapınız.

Röle ve bagaj motoruna şase girişini sol stop lambası alt bölümünde bulunan şase bağlantı terminalinden yapabilirsiniz.

Bagaj acmak için aldığımız motoru sol stop farinin altinda bulunan uygun bir boşluğa monte edip

Bagaj açma motorumuzu rölemizin üzerindeki 87 nolu pinden +12v ve şase vererek besleyeceksiniz.

Motorun ucuna aldığımız fren telini bağlayarak bagaj kilit mekanizmasına irtibatlayıp bagaj kapımızın açılmasını sağlayabilirsiniz.

Kilit Motoru iki yönlü çalışmaktadır motoru bağlandığınız da çekme değil itme yapıyorsa bağlantı yönünü değiştirmeniz gerekiyor.

Linea bagaj otomatiğiniz hayırlı olsun ?

  • UYGULAMAYA AİT FOTOĞRAFLAR

Bilgilendirme:

Blog sayfamda yayınlanmış olan tüm çalışmalar kendi aracıma uyguladığım uygulamar olup aracınıza uyguladığınız esnada yapılacak hata ve hasarlardan ben sorumlu değilim arkadaşlar.

‌Blog sayfam ticari değil sadece siz değerli meraklı, teknoloji tutkunu araç severleri bilgilendirmek amacı gütmektedir.

‌Elektrik elektronik alt yapısı olan Bilgisine güvenen ben yaparım diyenler çalışmalarımızı kolaylıkla kendi araçlarına uygulayabilirler.
0 0 vote
Makale Puanı
Abone Ol
Bildir
guest
4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Mustafa Esin
Mustafa Esin
3 yıl önce

elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

Erhan T.
Erhan T.
3 yıl önce

Merhaba, ben de bu uygulamayı yapacağım. Sormak istediğim birşey var. Röleye herhangi bir şase bağlantısı yapılmıyor mu? Ayrıca rölenin 31 nolu Pini boş mu kalıyor?

Erhan T.
Erhan T.
3 yıl önce
Cevap  Erhan T.

Ben çözdüm. Rölenin 31 nolu pininden şase bağlıyoruz.

KumAy Blog
3 yıl önce
Cevap  Erhan T.

Özür dilerim, iş yoğunluğu nedeniyle cevap veremedim size. Evet 31 nolu pin şase gnd bağlantısıdır.

4
0
Bu konuda sorunuz mu var ? O halde yorum yaz!x
()
x