Fiat Linea Cam Kaldırma Modülü Montajı Nasıl Yapılır ?

Merhaba arkadaşlar fi̇at li̇nea aracımıza pi̇yasada satılan mfk, i̇nwells vs marka 4 cam veya 2 cam kaldırma modülü montajı yaptım ve si̇zleri̇nde bu uygulamayı yapabi̇lmesi̇ i̇çi̇n bu makaleyi̇ hazırladım umarım si̇zler i̇çi̇n faydalı bi̇r uygulama olmuştur.
Pi̇yasada satılan cam kaldırma modülleri̇ cam motoruna gi̇den kablolar kesi̇lerek arasına uygulanmakta olup modül sırayla cam motorlarına + veya – gönderi̇r ve cam tam olarak kapandıktan veya açıldıktan sonra cam motorunun sıkışması neti̇cesi̇nde çeki̇len akıma göre (bu durumda pi̇yasadan aldığınız modülün termi̇k ayar hassasi̇yeti̇ önemli̇di̇r) enerji̇yi̇ kesmektedi̇r.
Piyasadan temin etmiş olduğunuz üniversal (Her araca uyumlu) cam modülü termik hassasiyeti yok ise veya bozulursa cam modülü cam kaldırma motorlarınıza sürekli kaldırma gerilimi uygulayabilir ve bu durum cam motorlarınızın yanmasına sebep olabilir.
Şunuda belirtmekte fayda görüyorum üniversal her araca uyumlu cam modülleri ile camlarınızı açık bırakıp aracı havalandırma şansınız bulunmamaktadır. Bunun sebebi kapı kapatma tetiğini alan modül otomatik olarak camlarınıza kapatma sinyali gönderecek ve tüm camlarınızı kapatacaktır. Bu durumda linea için özel olarak hazırlamış ve uygulamış olduğumuz altta videosu ve görseli bulunan Linea cam indirme ve kaldırma modülünü incelemenizi tavsiye ediyorum.

Montaja Hazır v2.0 Cam Modülü Uygulama Videosu

Montaja Hazır v2.0 Cam Modülü Kart Örneği

Fiat Linea 4 cam otomatik araçlar için özel üretim olan, aracın orjinal M190 cam beynini kullanan arduino 4 cam indirme ve kaldırma modülü uygulaması yazımızı incelemek için TIKLAYINIZ
Dileyen arkadaşlar  Bize Ulaşın bağlantısını kullanarak veya Telegram adresimizden montaja hazır cam modülü talep edebilirler.

Üniversal Cam Modülü Montajı Nasıl Yapılır ?

Önceli̇kle di̇reksi̇yon altındaki̇ si̇gorta panel kapağını, ön kaput açma kolunun bulunduğu kaplamayı ve şoför kapısı i̇le şoför koltuğu arasında kalan marşpi̇yeli̇ sökeli̇m.


Cam kaldırma modülü i̇çi̇n +12v teti̇k kablosu sol ön kapıya gi̇den tesi̇sat kabloları i̇çeri̇si̇ndeki̇ 2.5mm kalınlığında beyaz & si̇yah kablodur.

Fi̇at li̇nea araçlarımız tüm camlar kaldırma işlemi i̇çi̇n +12v teti̇k kullanmaktadır. Pi̇yasadan almış olduğunuz cam kaldırma modülünüzü + teti̇k olarak ayarlamanız gerekmektedi̇r.
Açmış olduğunuz si̇gorta paneli̇ i̇çi̇nden cam kaldırma modülünüzün sürekli̇ devrede olması i̇çi̇n gerekli̇ +12v araç kontağı açıkken çalışmaması i̇çi̇n +12v modüllerde genelde (acc) gi̇ri̇şi̇ olarak geçer ve arac kontak açıkken seyi̇r hali̇nde hıza duyarlı merkezi̇ ki̇li̇t kapanması durumunda camların kapanmasını engelleyecekti̇r.
Gnd şase tespi̇t edi̇p cam modülüne bağlayın.
Sol ön şoför kapısı hari̇ci̇ndeki̇ tüm kapıların cam kaldırma kabloları sürücü koltuğu i̇le sürücü kapısı arasındaki marşpi̇yeli̇n altında bulunmakta olup 2.5mm kalınlığında ve di̇ğer kablolardan kalın olduğundan kolaylıkla tespi̇t edi̇lebi̇lmektedi̇r.

CAM MOTORLARINA GİDEN KABLO RENK KODLARI

SOL ÖN CAM YEŞİL & KAHVERENGİ RENKLERE SAHİP OLUP SOL ÖN KAPIYA GİDEN TESİSAT KABLOLARI İÇERİSİNDEDİR.
SAĞ ÖN CAM KALDIRMA RENK : MOR & SARI
SAĞ ARKA CAM KALDIRMA RENK : KAHVERENGİ & BEYAZ
SOL ARKA CAM KALDIRMA RENK : BEYAZ
NOT:
MODÜLÜNÜZÜ MARŞPİYEL ALTINDA UYGUN BİR BÖLÜME KONUMLANDİRABİLİRSİNİZ.
PİYASADAKİ CAM KALDIRMA MODÜLLERİ GENEL OLARAK CAMLARI SIRAYLA KALDIRMAKTADIR.
MODÜLÜNÜZE MUHAKKAK KONTAK +12V GİRİŞİ YAPINIZ AKSİ TAKTİRDE ARACINIZ SEYİR HALİNDE İKEN 20KM HIZA ULAŞTIĞINDA KAPILAR KİLİTLENİR VE CAMLARINIZ KAPANIR.

Bilgilendirme:

Blog sayfamda yayınlanmış olan tüm çalışmalar kendi aracıma uyguladığım uygulamar olup aracınıza uyguladığınız esnada yapılacak hata ve hasarlardan ben sorumlu değilim arkadaşlar.

‌Blog sayfam ticari değil sadece siz değerli meraklı, teknoloji tutkunu araç severleri bilgilendirmek amacı gütmektedir.

‌Elektrik elektronik alt yapısı olan Bilgisine güvenen ben yaparım diyenler çalışmalarımızı kolaylıkla kendi araçlarına uygulayabilirler.
0 0 vote
Makale Puanı
Abone Ol
Bildir
guest
30 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hasan
Hasan
4 yıl önce

Hocam eline koluna sağlık çok şahane olmuş ama birkaç sorum olacak sana bende de linea var iki cam ön de sadece otomatik var mfk marka bi modül var onu almayı düşünüyorum da bu modülü kurunca nasıl kumandayla ilişkileniyor onu anlayamadım bide siz ne kullandınız modül olarak ?

KumAy Blog
4 yıl önce
Cevap  Hasan

Merhabalar eğer aracınızda sadece iki cam otomatik ise iki cam için otomatik cam modülü almanız gerekiyor. Kumandanız ile ilişkilendirmenize gerek yok modüller kapı kapatma tetiği ile çalıştığı için siz kapıları kapattığınızda otomatik olarak camlarınız kalkacaktır.

Hasan
Hasan
4 yıl önce
Cevap  KumAy Blog

Teşekkürler ??

Recai
Recai
4 yıl önce

İyi Günler kolay gelsin 2013Fiat Linea aracıma Karabük’te ikamet ediyorum cam kaldırma modülü montaj ücreti ne olur modülü biz mi sipariş ediyoruz teşekkür ederim bu arada 4 cam otomatik

KumAy Blog
4 yıl önce
Cevap  Recai

Recai bey öncelikle ilginize teşekkür ederim. Talep ettiğiniz konu hakkında bilgilendirme e-posta olarak tarafınıza iletilmiştir.

Ahmet
Ahmet
3 yıl önce

Selamun aleykum ustam hazır kurulu modül ücreti nedir 0536-772-**-** nolu telefondan ulaşırsan sevinirim.

KumAy Blog
3 yıl önce
Cevap  Ahmet

Cam İndirme ve kaldırma modülü durdur ve devam et özellikli hazır cam modülü talep ediyorsanız lütfen sayfa iletişim bölümünden mesaj atarmısınız Ahmet bey.

Oktay
Oktay
3 yıl önce

Hocam selamün aleyküm tüm linea modellerinde kablo renkleri aynımıdır bende urban model var 2012

KumAy Blog
3 yıl önce
Cevap  Oktay

4 cam otomatik ise renk kodları aynı Oktay bey.

ümit tanuran
ümit tanuran
3 yıl önce

selamlar camları indirme uçlarını düğmeden buldum laldırma uçlarını düğme tarafından bulamadım yardımcı olurmusunuz

KumAy Blog
3 yıl önce

Merhaba bu sorunuza yanıt vermem için aracınızın model ve özelliklerini bilmem gerekiyor aracınız 2 cam mı yoksa 4 cam mı otomatik ?

ALİ KEMAL TURAN
ALİ KEMAL TURAN
3 yıl önce

Hocam bende 2014 1.3 pop linea var.Yakındaki elektrikçiye sordum linealara olmaz dedi.Acaba siz ne marka 4 lü cam kaldırma modülü alıp taktınız.

KumAy Blog
3 yıl önce

Ali bey piyasadaki Universal modullerin hepsi uymaktadır lineaya fakat Universal modüllerde sadece cam kaldırma özelliği mevcuttur.

Last edited 3 yıl önce by KumAy Blog
ALİ KEMAL TURAN
ALİ KEMAL TURAN
3 yıl önce
Cevap  KumAy Blog

Yeriniz nerde acaba ?Nasıl cam kaldırma modülüzden temin edebilirim.

KumAy Blog
3 yıl önce

E-Posta adresinize ayrıntılı bilgi gönderilecektir lütfen kontrol ediniz.

yunus emre
yunus emre
2 yıl önce

selam aleyküm fiyat bilgisi ala bilirmiyim bende Linea var 4 cam otomatik bende yaptırmak istiyorum

KumAy Blog
2 yıl önce
Cevap  yunus emre

Yunus bey hayırlısı bayramlar e-posta adresinize bilgilendirme mesajı gönderilmiştir.

Kadir
Kadir
2 yıl önce

Kolay gelsin 2014 linea var pop 4 cam otomatik fiyat bilgisi bende alabilirmiyim

KumAy Blog
2 yıl önce
Cevap  Kadir

Merhaba Kadir bey ayrıntılı bilgi e-posta adresinize gönderilmiştir.

Fahrettin
Fahrettin
2 yıl önce

Merhaba benim sorum Fiorino da olduğu gibi basılı tuttugumuz kadar kapama veya açılma işleminin gerçekleşme imkanı varmıdır.

KumAy Blog
2 yıl önce
Cevap  Fahrettin

Fiorino gibi değilde Linea özel üretim cam modullerinde Kapanma veya açılma esnasında durdurma ve devam etme özelliği mevcuttur.

Ercann
2 yıl önce

Selam Aleyküm numara atabilirmisiniz

KumAy Blog
2 yıl önce
Cevap  Ercann

Telefon numaranızı aradım fakat bu numara kullanılmamaktadır demekte. Numaranızı iletin ben arayayım sizi efendim.

Hüsnü
2 yıl önce

Selamunaleyküm abi beni 2011 model grande punto aracımın ön iki camıda çalışmıyo araç seğir halindeyken indirdim bidaha kalkmadı. Sigortalarını konturol ettim sağlam kumandaya elektirik gelmiyo kapı menteşesinin ordaki soketi konturol ettim orayada gelmiyo elektirik napabilirim yardımcı olurmuaunuz

KumAy Blog
2 yıl önce
Cevap  Hüsnü

Geçmiş olsun, https://blog.amasram.net/fiat-grande-punto-sigorta-kutusu/ bu konudaki cam ile ilgili olan sigortaları kontrol edin veyahut elektrikci ile görüşün.

salih
salih
1 yıl önce

Çalışmalarınız ve verdiğiniz bilgileriniz için teşekkür ederiz.
Benim bir sorum olacaktı. bu bağlantıları marşbiyel atına değilde kabloların asıl bağlantı ucu olan sokete ulaşıp yapmamız mümkün değilmi? zamanla su alırsa bu bağlantı yerleri sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum.

KumAy Blog
1 yıl önce
Cevap  salih

Tabikide mümkün Salih bey bu sizin tercihinize bağlı. Güzel bir izolasyon makaron vs yaparsanız sıvı yalıtımını sağlayabilirsiniz.

Cam modülünü tetikleyecek olan merkezi kilit kapı kapatma ve açma +12v tetik kabloları Direksiyon altındaki Sigorta panelinde Soldaki büyük Mavi C soketinde mevcut olup,

Kapı Kapatma: Pin 16 Beyaz-Siyah, Kapı Açma: Pin 18 Turuncu-Yeşil renk kodlu kalın kablolardır.

salih
salih
1 yıl önce
Cevap  KumAy Blog

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Kontak açık ucununun yerini biliyorsanız onuda belirtirmisiniz?

salih
salih
1 yıl önce

Birşey daha sormak istiyorum.
Bu modülleri şoför kapısındaki açma kapama tuşları soketine bağlamamız mümkün deil mi?

KumAy Blog
1 yıl önce
Cevap  salih

Hayır malesef.

30
0
Bu konuda sorunuz mu var ? O halde yorum yaz!x
()
x